iRex introduceert maandag e-reader met 10,2 inch-scherm

irexreader.pngiRex Technologies heeft geheimzinnigheid van Apple afgekeken. De geruchten rondom een nieuwe iLiad, iRex Reader 1000 genaamd, duiken in vrijwel alle weblogs op. iRex hult zich in stilzwijgen.

irex1000.png
De opvolger – die aanstaande maandag wordt gepresenteerd – van de iLiad beschikt over een beduidend groter scherm en is ook qua user-interface ingrijpend veranderd. De iRex Reader schijnt in meerdere varianten op de markt te komen. Maar de prijzen zijn nog steeds onveranderd hoog, waardoor het maar de vraag is of iRex met dit nieuwe model daadwerkelijk kan doorbreken in deze zich nog altijd moeizaam ontwikkelende markt.

Ondanks het feit dat iRex beweert de ‘1000’ vooral te positioneren als een zakelijk model, blijft het de vraag of ook de zakelijke gebruiker een bedrag vanaf een kleine 500 euro wil neertellen.

Vincent Everts schreef een recentie nadat hij het apparaat zelf had gebruikt (en weer had laten vallen).

Ook René Spijker plaatste een nadere analyse.

1 reactie

  1. Renespijker op 23 september 2008 om 11:24

    Gebruiksgemak is essentieel, gemakkelijk uploaden (liefst automatisch) van documenten en syncen van documenten tussen je computer en deze reader zijn een must, zodat je altijd up-to-date over je documenten kunt beschikken.

    Wie weet wordt het nog wat, maar we zijn er nog lang niet voordat we de echte printerkiller in handen kunnen krijgen.