Eindhovens Dagblad wordt ED

ed.gifIn navolging van het Algemeen Dagblad (AD), Het Financieele Dagblad (fd) heet het Eindhovens Dagblad vanaf komende zaterdag ED. Er is ook een nieuw logo en een nieuw webadres. De nieuwe titel moet de aandacht in de losse verkoop verhogen. Ook dekt de titel beter de…

…lading voor de online producten, aldus de uitgever. Vorig jaar schakelde de krant na een ingrijpende restyling al over op het populaire tabloidformaat. De lange titel “Eindhovens Dagblad” met daaronder de blauwe streep verdwijnt. Het nieuwe blauwe logo verschijnt op de voorpagina. De naamswijziging en het nieuwe ontwerp zijn afgelopen mei getest onder de lezers. 90 pct herkende de nieuwe naam ED direct en vond het bij de krant passen. Dat moeten dan vooral jonge lezers zijn geweest, want voor een aantal ouderen zal de naam ED herinneringen oproepen aan het Economisch Dagblad dat tussen 1972 en 1987 verscheen en opging in het FD.

1 reactie

  1. van Hout op 10 januari 2009 om 20:55

    Gezien de moderne ontwikkelingen op het gebied van klachtenbehandeling moet langs deze weg mijn beklag doen. Deze dag heb ik geen krant gekregen en is mij telefonisch beloofd dat ik in de loop van de dag de krant als nog zou krijgen. Nu is een keertje een krant missen geen onoverkomendheid. Echter daar ik de puzzel die Zaterdag in de krant staat voor de Zondag bewaar, is het hele weekend voor mij naar de knoppen. Misschien dat het voor U een belachelijke opmerking is maar voor mij is het een halve eeuw al de gewoonte. Dus bedankt voor de dooie mus, want ik heb 19.50 uur nog steeds geen krant gezien.
    W. van Hout Cluselaan 18 5627dc Eindhoven.