Het Gesprek durft…..

Na een eerst paar drukke weken zijn de initiatiefnemers van Het Gesprek in de ‘pen’ geklommen om de status van de nieuwe zener voor het voetlicht te brengen. Positieve en negatieve berichten, meningen en reacties wisselen elkaar altijd af bij nieuwe media initiatieven. Frits, Ruud en Derk schrikken er niet voor terug en tonen durf met dit nog steeds opmerkelijke initiatief. Op de website een ‘open’ brief aan alle ‘vrienden’ van Het Gesprek.

Waarde vrienden van Het Gesprek,

Elke dag een stapje voorwaarts….. op tv maar vooral ook op het internet.

Hoewel we nog steeds op- en aanmerkingen (die overigens meer dan welkom zijn) krijgen over de website, zijn we al stukken verder dan een paar weken geleden. De hoeveelheid downloads in de eerste drie weken van ons bestaan hebben alle verwachtingen overtroffen. Onze volledige capaciteit voor de hele maand oktober hadden we al na een week verbruikt. Onze programma’s worden dagelijks in meer dan veertig landen gedownload.

Tegelijkertijd hebben we veel opmerkingen gekregen over het feit dat sommige programma’s na uitzending niet onmiddellijk maar soms later beschikbaar zijn. Dat komt omdat het grootste deel van onze programmering in Hilversum wordt gemaakt en onze server zich in Amsterdam bevindt, het kost simpelweg wat tijd om onze programma’s daar naar toe te brengen. Iets dat we binnen enige tijd hopen op te lossen.
Net als het feit dat veel mensen merkten dat programma’s via Het Gesprek Gemist soms na tien minuten stopten.

Muse en Brothers in Art, de bedrijven die deze site ontworpen en gebouwd hebben onderzoeken nu jullie clickgedrag om ‘m nog navigatievriendelijker te maken. Dat kost wat tijd maar ook daar worden al jullie opmerkingen allemaal meegenomen. Blijf die vooral sturen naar webmaster@hetgesprek.nl, dan komt het in een keer bij de juiste mensen terecht.

We werken inmiddels ook hard aan de inhoud en vormgeving van onze programma’s. Jullie kunnen sinds een week telefonisch en per email reageren en we hebben in de afgelopen weken een aantal programma’s uitgezonden waar we erg trots op zijn. Theodor en Fred Teeven, Frits en Henk Ten Cate, Maritte en Andries Knevel en niet te vergeten het tv debuut van Max Christern. Om er maar een paar te noemen. Waar vind je dat elders in ons tv- landschap? En waar kan je ze allemaal onbeperkt terugzien waar ook ter wereld op het moment dat jij dat wil?

Naast de pareltjes waren er natuurlijk ook programma’s die minder goed waren. Maar dat hoort erbij als je heel bewust iedereen een kans en een platform wil geven. Onze (tijdelijke) verhuizing naar Hilversum was ingrijpend maar heeft dankzij de inzet van heel veel mensen een groot effect gehad. De techniek hebben we in Hilversum nu grotendeels op orde. Soms gaat het nog mis in de kabelnetten maar ook daar zijn grote vorderingen gemaakt.

We zijn nog wel aan het zoeken naar de juiste balans tussen lichte en zware onderwerpen en tussen bekende en onbekende Nederlanders. Dat is niet altijd makkelijk met onze nog veel te kleine redactie maar we werken hard aan de inhoud en vormgeving. Jullie suggesties zijn van harte welkom.
Jullie zullen bovendien binnenkort meer echte decors zien en we gaan meer programma’s op locatie maken. Binnen enkele weken hopen we te gaan samenwerken met Nieuwspoort in Den Haag zodat onze gasten ook daar terecht kunnen zonder in de file naar Hilversum of Amsterdam te hoeven staan.

Vanaf vijf november wordt het aantal live uren verder uitgebreid en het aantal herhalingen al met dertig procent gereduceerd. Het Gesprek zal een betere opbouw in de programmering krijgen: overdag toegankelijker, ’s avonds laat wat zwaarder.

Dat is een stuk makkelijker als we onze analoge kabeldekking kunnen uitbreiden en veel vroeger op de dag al analoog bekeken zullen kunnen worden. Dan kunnen we ook een echte middagprogrammering gaan neerzetten zodat jullie ons al ver voor prime time kunnen vinden.
Mochten jullie niet kunnen wachten; met een digitaal abonnement kunnen de kijkers van UPC Digitaal, CAIW, KPN Interactief, Canal Digitaal en TV Vlaanderen ons (vrijwel) 24 uur per dag zien.
Net als via deze website.

Dank voor jullie steun, betrokkenheid en kritiek. Fijn dat jullie durven!

Met hartelijke groet,

Frits Barend, Ruud Hendriks, Derk Sauer

4 reacties

 1. Don Severeijns op 2 november 2007 om 20:18

  Het is te moeilijk om achter de programmering van het gesprek te komen. Bij andere zenders flip ik even naar teletekst om te kijken of er in het aankomende tijdvak waarin ik TV zal gaan kijken, iets van mijn gading is. Bij “het gesprek” kan dat niet, en ik ga natuurlijk niet het eind van een interview afwachten om te kijken of het volgende meer in mijn straatje valt. Dat is jammer, want ik weet zeker dat ik daardoor zeer interessante onderwerpen mis.

  Bijvoorbeeld: hoe moet ik er achter komen welke herhaling van “een prettig gesprek” wanneer wordt uitgezonden. Ik zal zeker gaan kijken naar b.v. Sylvia Millecam en Pim Fortuijn, maar voor Marcel van Dam of Joop Doderer zal ik niet thuis blijven. 2. Mw.W.Vos op 4 februari 2008 om 16:27

  geen reactie ..maar een vraag. Waar op T.V. kan ik het Gesprek vinden??Wij wonen in Alphen a d Rijn.Alvast bedankt en succes. 3. Peter Luit op 5 februari 2008 om 09:00

  Het is per kabelprovider verschillend, dus op voorhand niet te zeggen. Vaak zijn het kanalen die zelf niet de hele dag ‘vulling hebben, zoals bijvoorbeeld ‘kinder kanalen’. Dus helaas een kwestie van zelf wat gaan uitzoeken. 4. Yurtdisi Egitim op 7 maart 2008 om 11:19

  does anyone knows if there is any other information about this subject in other languages?