Beste kwartaal ooit voor Apple

Het blijft onverminderd goed gaan met Apple. Ooit gestart als ontwikkelaar van computers, nu meer en meer een media entertainment concern met een grote diversiteit aan producten. Computers doen het nog steeds goed, maar vooral aangeslingerd door andere producten zoals de iPod en iPhone, die het enthousiasme voor de gelikte vormgeving en user-interface, tot kopen van de kernproducten van Apple aanzetten.

De nettowinst in het laatste kwartaal van 2007 steeg met 59% tot maar liefst 1,58 miljard dollar. De omzet groeide 35% tot 9,6 miljard dollar.

In dat kwartaal verkocht Apple 2,3 miljoen macs, een toename van 44% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De groei van de iPods bleef echter steken bij 5%, hetgeen neerkwam op ruim 22 miljoen exemplaren. De iPhone is ‘hekkensluiter’ met 2,3 miljoen exemplaren, maar dit laatste product wordt nog (lang) niet wereldwijd verkocht.