Gradual door Esko Artwork overgenomen

eskoartwork.gifGradual keert ’terug’ bij haar oorsprong. Het bedrijf is overgenomen door Esko Artwork en gaat binnen de Enfocus business-unit verder. Daarmee is het bedrijf van Peter Camps terug bij het tevens door hem opgezette Enfocus. Camps komt in directie van Esko Artwork.

Vorig jaar nam Esko al Artwork Systems over, van oorsprong ook ontstaan vanuit het vertrek van een aantal Esko (toen Barco) medewerkers, die de ontwikkelingen op het gebied van standaard DTP applicaties binnen Barco te traag vonden verlopen. Met de ’terugkeer’ van Artwork Systems is de concurrentie op het gebied van verpakkingsprepress nauwelijks van enige betekenis. Tijdens DRUPA 2008 zal naar alle waaarschijnlijkheid duidelijker worden welke productlijnen al dan niet binnen de nieuwe onderneming verder zullen worden ontwikkeld en verkocht.

Met de overname van Gradual haalt Esko Artwork wederom een behoorlijke hoeveelheid kennis en kunde binnen op het gebied van productie automatisering. Met name de SWITCH appliacties hebben grote bekendheid verkregen in de branche.

David van Driessche wordt directeur marketing van het nieuw gevormde Enfocus team en keert daarmee ook terug bij zijn vorige ‘werkgever’. Ook Saskia Desmet keert terug als verkoopdirecteur. Elli Cloots wordt service directeur en Filiep Maes wordt directeur software ontwikkeling.

2 reacties

  1. jeroen pruim op 18 maart 2008 om 13:29

    ik ben benieuwd hoe lang odystar dan nog bestaat.  2. Peter Luit op 18 maart 2008 om 13:39

    Dat is zeker een vraag waard na de komst van SWITCH. Zo zijn er ook nog wel wat vragen te beantwoorden omtrent het product ArtPro ten opzichte van de DeskPack plug-in in Illustrator. Of Nexus versus BackStage. Het is natuurlijk een kwestie van tijd, maar keuzes zullen er worden gemaakt. Het is niet erg voor de hand liggend dat alle producten zullen blijven bestaan. Misschien is DRUPA zelfs nog wat vroeg voor aankondigingen op dit gebied.