Flatscreen TV’s niet aan te slepen

hdtv.jpegWie denkt dat het medium televisie niet meer innoveert, heeft het mis. De Nederlander wil massaal ‘beter’ televisie kijken. En dan is ‘beter’ vooral groter en scherper. Vorig jaar werden er maar liefst 1,4 miljoen flatscreens verkocht, bijna 60% meer dan in 2006.

Het merendeel is inmiddels geschikt voor High Definition, alhoewel het aantal uitzending met deze technologie nu nog beperkt is. De komende EK Voetbal en de Olympische spelen zullen in HD worden uitgezonden. Tegen die tijd zullen de fabrikanten zeer waarschijnlijk met hun prijzen gaan stunten.
De samenvatting van het Gfk Marketing Services rapport stond vandaag in de landelijke- en regionale dagbladen. Er werd niet ingegaan op de verschillen in aankoop tussen LCD en Plasma schermen.

Naar schatting staat nu in 42% van de Nederlandse gezinnen een flatscreen TV.