Tetterode ziet toch weer ‘brood’ in ‘digitaal’

Enige jaren geleden verkocht Tetterode de NexPress aan Kodak, met als argument dat ‘digitaal’ teveel concurrentie zou vormen ten opzichte van offset. De toen nog nieuwe (en op sommige punten gebrekkige) NexPress werd nauwelijks verkocht en uiteindelijk terzijde geschoven.

Kodak bleek de geschikte overname partij te zijn. Het hoe en waarom werd in die tijd langzaam maar zeker duidelijk. Kodak zag in dat de verkoop van film producten voor zowel consument als professional in zou gaan storten. Een tijdige juist getrokken conclusie. Concurrent Agfa heeft nog altijd moeite met deze omschakeling.

canon.pngTerug naar Tetterode. Dus nog geen 3 jaar na het afscheid van de NexPress komt Tetterode terug op haar beslissing ‘digitaal’ de rug toe te keren. Het hoe en waarom is nog niet helemaal duidelijk. Maar kennelijk ziet Tetterode de samenwerking, die nu is aangegaan met Canon, ineens niet meer als concurrentie voor offset. Alsof de mogelijkheden en kwaliteiten van Canon ver onder de maat van de NexPress zouden liggen. Tetterode zegt dat de Canon printerlijn nu vooral een aanvulling is op offset. Alsof dat argument drie jaar geleden nog niet zou bestaan voor elk willekeurig ander merk. Nee, ik denk dat Tetterode zich verkeken heeft op de potentie van digitaal en vooral markt verloor aan digitaal, doordat het verkoopteam in die tijd teveel gericht was op offset. Wellicht dat hier de sleutel naar succes is gelegd, meer durf in de verkoop zou een bredere marktbenadering goed doen.

Tetterode gaat de ImagePress C1, C7000 en C6000 verkopen en op termijn ook groot formaat digitaal. Tetterode heeft wel eerst ’toestemming’ gevraagd aan persfabrikant Heidelberg.

1 reactie

  1. Jacco op 24 juni 2008 om 21:32

    Het was niet Tetterode die de Nexpress aan Kodak verkocht maar de fabrikant van de nexpress; Heidelberg. Tetterode was enkel een verkoopkanaal van heidelberg / nexpress.
    De verwachting is nu dat tetterode door haar moeder “Corporate express” aan heidelberg verkocht zal worden. het is de vraag hoe het dan met dit soort vertegenwoordigingen verder gaat…