Verder met mijn Nokia N95

n95.jpegIk heb de Nokia N95 nu een paar maanden. Ik ben nog steeds niet uitgeleerd. Daardoor ervaar ik dat dit niet meer zomaar een telefoon is. Het is een mobiel systeem, waar je daadwerkelijk tijd aan moet besteden, anders heeft het absoluut geen nut zoiets aan te schaffen. Want alleen telefoneren kan je met genoeg andere (veel) goedkopere toestellen.

In de afgelopen weken heb ik ontdekt hoe ik ook zelf applicaties kan installeren. Zo heb ik bijvoorbeeld Skype op de N95, welke best aardig werkt. Inmiddels twitter ik via m.twitter.com, leuke manier om mobiel betrokken te blijven bij je eigen ‘media-vrienden-netwerk’.

Ook leuk is QIK, een mogelijkheid om live te streamen vanaf de N95 op het web. Een applicatie die ik niet aan de praat kreeg was RotateMe 2.0, een applicatie die een iPhone simuleert voor het automatisch roteren van het beeldscherm. Misschien heeft iemand hier nog een goede suggestie voor……

Al met al ben ik flink op zoek naar nieuwe applicaties. Ik probeer AIM voor elkaar te krijgen, zodat ik ook met mij AIM/iChat accounts kan communiceren.
UMTS functioneert prima, meestal 3G, soms 3.5G. Een enkele keer valt de N95 terug naar GPRS, maar veel is daar eigenlijk niet van te merken.

Wordt vervolgd….. Maar nu dus wel op 2 juni naar Mobile Monday, tja, ik hoor er nu met een N95 helemaal bij…..