Veel speculaties over gezondheid Steve Jobs na koersval

applelogo.jpegOndanks redelijke cijfers van het laatste kwartaal, zijn er volop speculaties over zowel de gezondheid als de mogelijke opvolging van Jobs. Jobs is de ziel van het bedrijf en dat vertegenwoordigt waarde, materieel of emotioneel.

Dat laatste aspect is belangrijk. Kijk naar Adobe Systems. Adobe, Aldus en Macromedia hadden voorheen een ziel, de oprichters straalden betrokkenheid uit. De huidige CEO van Adobe straalt niets meer uit, is gekozen door de aandeelhouders en doet dus niets anders dan ‘shareholders-value’ invullen, de ziel is weg.

We hebben dat bij Apple al eens eerder meegemaakt, met alle mogelijke negatieve gevolgen. Laten we hopen dat Steve zijn gezondheid slechts een speculatief spel op de beurs is en dat hij nog vele jaren als CEO voor Apple kan blijven werken.