FileMaker activiteiten ‘in ere hersteld’

Jarenlang heb ik management informatie systemen ontwikkeld voor met name prepress bedrijven. Daar kwam eind 1999 een einde aan, door mijn veranderende rol binnen mijn consultancy bestaan en andere verplichtingen.

De afgelopen maanden is daar door steeds meer vraag uit de markt verandering in gekomen. Nog steeds is de behoefte aan maatwerk aanwezig, maar dan wel op basis van een zeer flexibele omgeving.
Met de komst van FileMaker 9 Advanced is er veel, heel veel, veranderd in de opzet van databases in FileMaker Pro omgevingen.

Mijn ervaringen met 9.0 zijn veelbelovend, zodat ik de ‘oude draad’ weer heb opgepakt, om maatwerk oplossingen te ontwikkelen voor bestaande en nieuwe opdrachtgevers in het media speelveld. Uiteraard is dit niet beperkt tot management informatie systemen.

Ook ontsluiting op het web, is enorm verbeterd in de laatste versie van Filemaker, zodat hier ook binnen of buiten bestaande websites kansen liggen voor allerhande e-commerce en/of web-to-print mogelijkheden.