Nieuwe iPhone: truc van Apple of echt verloren en gestolen?

Dat Apple met een nieuw model iPhone bezig zal zijn, zal niemand echt verbazen. Apple weet haar ontwikkeltrajecten doorgaans goed te beschermen. Maar dat een prototype gewoon ergens in een bar zou zijn ‘verloren’, lijkt wel erg onwaarschijnlijk.

iphonenext.pngDe ‘grap’ gaat wel heel ver. Het nieuwe toestel zou gecamoufleerd zijn, zodat het moest lijken op een ‘oude’ 3GS. Het nieuwe toestel zou al onder OS 4 draaien, maar op het moment dat Apple er achter kwam dat het apparaat was verdwenen werd het remote geblokkeerd voordat iemand er ook maar iets mee kon doen.

Gizmodo kreeg uiteindelijk het toestel in handen en besteedde er op haar website erg veel aandacht aan. Maar veel meer dan een andere (iets dunnere) behuizing en een ‘front’ camera en een flitser op de ‘back’ camera konden de ‘onderzoekers’ niet ontdekken. Gizmode maakte het prototype open en ontdekte een grotere batterij.

Apple heeft het apparaat als ‘gestolen’ opgegeven en Gizmodo riskeert daarme een rechtzaak wegens heling. Apple staat bekend om een harde aanpak van lekkende informatie vanuit het bedrijf.

Lees meer bij de iPhoneclub.

1 reactie

  1. Ger Nijkamp op 20 april 2010 om 08:48

    Deze iPhone is echt. Een buitenkant faken is mogelijk, maar een binnenzijde inclusief alle -werkende- componenten..? Dat geloof ik niet.

    Naar het ‘waarom’ van deze slordigheid kunnen we slechts gissen. Ik geloof niet in een ’truc’ omdat de iPhone remote onklaar is gemaakt, pas nadat hij is gevonden. Overigens hoeft dit nog niet het definitieve productiemodel te zijn, maar met nog slechts een paar maanden voor de introductie is ’t dat waarschijnlijk wel.

    Wellicht een kleine vergissing vanr één mens, maar een enorm regieprobleem voor een complete organisatie…