Picnic naar New York: de plek waar het thuis hoort

picnic-greenBlack.gifNa 3 edities Picnic ben ik ervan overtuigd dat het enerzijds te klein is en anderzijds te groots is voor onze hoofdstad Amsterdam. De organisatie heeft in de afgelopen drie jaar een event van fomaat neergezet, maar het hoort niet meer thuis in onze hoofstad.

Jammer? Tja, het is maar hoe je het bekijkt. Aan alles komt een einde en mogelijk een nieuw begin. Picnic heeft volop kansen, maar hier niet meer. Alles wat ze ‘ons’ konden brengen hebben ze gedaan. Het is tijd voor internationalisering van de formule. Goed voor de organisatoren, het hele team en het format.

Doe het en doe het goed. De USA ontbeert het aan zo een programma. Seybold heeft het geprobeerd, vele jaren succesvol, maar de slag om ‘crossmedia’ verloren ze in allle mogelijke vormen. Jammer, dat wel. Maar trots kunnen we zijn op een echt Nederlandse ‘club’, die deze succesvolle formule global uizet.
Picnic’08 is ‘events 2.0’, helemaal goed, de US kan daar nog wat van leren. Maar stop met met de NL versie, dat is voorbij, we hebben het hoogtepunt gehad. Nu doorschakelen en het succes achter je durven laten en elders te extrapoleren. Succes aldaar!!