Dit jaar niet naar Picnic ’09

Het is eigenlijk raar, maar dit jaar zijn er bij mij niet genoeg inspirerende signalen binnengekomen om aan Picnic deel te nemen. De afgelopen jaren eigenlijk altijd wel de ‘vibes’ gevoeld om vol enthousiasme naar het internationale, maar o zo heerlijke lekker lokale Amsterdamse event te gaan.

picnic09.pngJa, drukte hebben we allemaal wel, maar er is altijd wel een gaatje te vinden om toch een paar uurtjes de sfeer te proeven. Maar ook dat kwam dit jaar niet in mij op. Verzadiging was hetgeen wat in mij opkwam. Natuurlijk weer een goede lijst met internationale bekendheden als keynote spreker, maar ja, van velen al een aantal keren een inspirerend verhaal gehoord. Er dan heengaan om lekker te netwerken? Natuurlijk gezellig, zeker als het – weer – mooi weer is, zoals gisteren en naar ik hoop ook vandaag.

Maar zoals ik de afgelopen drie jaar al heb meegemaakt, zal het clubje Nederlanders naar alle waarschijnlijk niet zo heel erg veel anders zijn qua samenstelling. Tja, en daar netwerk je al bijna dagelijks mee via Twitter. Toch geloof ik niet dat live events op den duur zullen verdwijnen, er zal alleen steeds meer echte vernieuwing noodzakelijk zijn om nieuwe mensen te trekken. De verzadiging van Picnic is bij mij wat dat betreft wel ingetreden.

On-line dan volgen? Ja, via Twitter #picnic09 volgen is best aardig, links en rechts wat links naar berichten die op de grotere blogs staan en het alleraardigste backchannel van Mobypicture volgen. Ook leuk is het bekijken van de enorme fotoreportage van Bas Boerman. En natuurlijk kunnen we niet heen om de grote hoeveelheid verslagen op onder andere Marketingfacts. Frankwatching en Dutch Cowboys besteedden duidelijk minder aandacht aan het event. Maar het is vrijdag, wellicht dat op deze laatste dag nog wat nieuws verschijnt.