Esquire verscheen in oktober met e-Ink omslag

Afgelopen maand bracht het blad Esquire ter gelegenheid van haar 75 jarige bestaan, het blad uit met een omslag met daarin e-Ink toepassingen. Sommige delen van het omslag toonden dynamische content, een doorbraak in de papier 2.0 beweging.

Onderstaand filmpje toont de innovatie. Afgelopen week kon ik het blad zelf aanschouwen in Barcelona, tijdens een congres, waar naast e-Ink ook werd ingegaan op de mogelijkheden van RFID voor de grafische branche.

Op de website wordt het gehele productieproces verklaard.

Een fimpje welke ik tegenkwam op Flickr was nog wat duidelijker:

2 reacties

 1. Ebo op 10 november 2008 om 10:26

  Ja?! En?! Wat vond je ervan?
  Ik heb hem al een poosje op mijn bureau liggen, via een kennis in de states geregeld, maar als dit de toekomst is?! Wat een onding, ik zie het zo niet zitten in E-ink!
  Wat is jou mening over deze cover? 2. Peter Luit op 17 november 2008 om 17:47

  Hoi Ebo,

  Tja, je moet het toch zien als een 1.0 versie in een 2.0 wereld. Dat de elektronika nog te groot is, zal niemand verbazen. Maar het gaat om de bewegingen die we nu meemaken. Ook print 2.0 heeft dus een bestaansrecht met dit soort ontwikkelingen.