iPhone clones niet tegen te houden

Het aantal iPhone clonenmakers uit Azië lijkt met nog geen leger juristen tegen te houden te zijn. De m888a uit China is de volgende in een reeks van doorgaans slechte namaak produkten.

m888a.pngDe Chinezen vonden het origineel kennenlijk te groot en speelden in op de ‘nano’ gedachte, zoals die ook bij de iPod door Apple zelf werd toegepast. Apple ontkent tot nu toe plannen te hebben voor een echte (!) iPhone nano.

Veel namaak iPhones bieden de mogelijkheid twee SIM kaarten te kunnen plaatsen, waardoor er dus vanaf twee nummers gebeld kan worden, makkelijk voor het splitsen van zakelijk en privé gebruik. De m888a heeft echter meer na- dan voordelen.
Zo is erg geen 3G aan boord, moet het toestel door een pennetje bediend worden (dus geen echt touchscreen), en heeft het apparaatje ook geen interne dataopslag. Verder verwachten de Chinezen het apparaatje niet buiten de eigen grenzen te verkopen, want alleen de eigen landstaal wordt ondersteund. Apple zal ook hier weer haar juridische handen aan vol hebben.