PCM wil af van drukkerijen

Uitgever PCM wil zich uitsluitend gaan concentreren op ’top journalistiek’. Dat zei topman Groenewegen op de nieuwjaarsreceptie van het concern. Dat het bedrijf afscheid neemt van het zelf drukken van kranten past in de lijn van vele uitgevers die PCM al voorgingen.

Drukkers van PCM zetten meteen de persen stil in de nacht van 6 januari toen zij zelf het bericht in dagblad Trouw lazen. Na veel overleg met de directeur grafische bedrijven Nick Potma, werden de persen weer opgestart en verscheen Trouw toch nog die ochtend met het gewraakte bericht.
PCM wil echter meer. Ze willen vooral van hun schuld van 120 miljoen af bij de banken. In een gesprek met FD zei Groenewegen dat er geen sprake is van het uitkleden van PCM door bijvoorbeeld de verkoop van titels. Alleen het AD zal als PCM titel verdwijnen. Eerst zal PCM de aandelen van Wegener overnemen, waarmee het AD enige jaren geleden de combinatie maakte van een landelijk dagblad, gecombineerd met verschillende regionale katernen. Dat werd geen succes. PCM zal het geheel verkopen aan de Belgische Persgroep, welke nu ook al succesvol het Parool uitgeeft.
Als mogelijke aandeelhouder wordt HAL Investments genoemd, welke overigens ook al een belang heeft in FD/BNR.