Morgen Vrij Nederland als iPad app

Morgen verschijnt de eerste versie van Vrij Nederland op de iPad. Ik sprak vorige week met de uitgever on-line Eline Deijs van WPT. Openhartig vertelde zij over het proces van het tot stand komen van de eerste versie.

Net zoals andere uitgevers gaf ook Eiline toe vooral te willen experimenteren met diverse uitgeef concepten, waarin al dan niet adverteerders en consumenten een rol spelen. De versie die morgen zal verschijnen is gemaakt met de Woodwing iPad workflow, dus een embedded content app, welke off-line kan worden geconsumeerd.

En ja, artikelen zullen dus in volle lengte worden aangeboden. Ik ben zeer benieuwd naar de eerste leeservaringen van vooral langere stukken, die in print bij VN zeer gebruikelijk zijn. Ik zal die dan ook voor het weekend hier met u delen.

Op de website van VN staat bovenstaand introductiefilmpje, gemaakt door tekenaar Pieter Geenen en grafisch vormgever Bas Mooij. Abonnees kunnen morgen de app downloaden met hun 7 cijferige abonneenummer.