PrimeView neemt E-Ink over

pvi.pngPrimeView uit Taiwan heeft het Amerikaanse E-Ink overgenomen voor een bedrag van slechts 151 miljoen euro. E-Ink heeft de basis ontwikkeld van het digitale papier voor vrijwel alle gangbare e-readers die op de markt aanwezig zijn, waaronder de iRex Reader, de Amazone Kindle en de Sony Reader.

Doel van de overname is vooral de ontwikkeling op het gebied van full-color te versnellen. PrimeView nam in 2005 al de Philips e-Paper Display Division over en heeft sindsdien veel ervaring opgedaan met full-color. E-Ink’s technologie is gebaseerd op een beperkt aantal grijswaarden.

Welke gevolgen deze overname heeft voor de thans bestaande ontwikkelaars van eReaders is nog niet te overzien. Het is de vraag of PrimeView zich alleen zal blijven concentreren op de ontwikkeling van de technologie of zelf ook de markt van e-readers zal gaan betreden en dan met name op het full-color segment.