Plastic Logic nieuwe speler in e-paper speelveld

plasticlogic.jpgPlastic Logic met vestigingen in Cambridge (UK), Dresden (D) en Mountain View (USA) zal begin 2009 de nieuwe speler zijn op het gebied van flexibele e-paper displays.

De relatief jonge onderneming heeft 150 miljoen dollar ‘venture funding’ opgehaald uit Azië, Europa en de US, om een complete fabriek te bouwen in Dresden, Duitsland.
De display technologie is gebaseerd op dunne flexibele plastic substraten, die door de universiteit van Cambridge in het Cavendish Laboratory zijn ontwikkeld in de jaren negentig. In 2000 ontstond Plastic Logic als een ‘spun out’ van het universiteits laboratorium.

De Plastic Logic reader valt op door zijn extreem lage gewicht (minder dan een schrijblok met 100 velletjes A4), is ook dunner dan een schrijfblok en heeft een user interface, volledig gebaseerd op touchscreen technologie. Het ontbreken van knoppen is welhet meest opvallende verschil ten opzichte van de vele andere e-readers op de markt.

De reader is volgens de ontwikkelaar geschikt voor het verwerken vrijwel alle ‘business-documenten’. Daarnaast zou de levensduur van de batterij aanzienlijk beter zijn in vergelijking tot andere readers.

Meer filmpjes op YouTube.