Waar komt NRC terecht?

Nu ook de Telegraaf Media Groep weer belangstelling toont in NRC, is het aantal kandidaten weer vijf. Op de redacties kunnen de medewerkers niets anders doen dan gewoon afwachten. Ze hebben immers niets over de verkoop van ‘hun’ bedrijf te zeggen.

telegraaf.pngNu nog is NRC in handen van de Belgische Persgroep, die NRC wel mocht overnemen, maar wel binnen bepaalde tijd weer moest verkopen. Met die verkoop zullen de Belgen ongetwijfeld weer een flink deel van de aankoopprijs van geheel PCM terug gaan verdienen. Als NRC wordt ontdaan van alle onnodige ballast, is het ongetwijfeld meer waard. Dat weet Pergroep baas van Thillo maar al te goed.

nrcnext.pngNRC reageert neutraal op de hernieuwde belangstelling van de Telegraaf. Ze sluiten niemand uit, maar het vermoeden bestaat dat de Telegraaf niet wordt gezien als ideale kandidaat. Directeur Volmer van de Telegraaf benadrukt in Adformatie wel dat hij de mening van de redactie uitermate belangrijk vindt. Naast de juiste prijs, wil hij wel garanties dat het gehele team ‘mee verhuist’ om de kwaliteit van de krant te waarborgen. Maar of de redactie dat zelf ook zo voelt, is nog maar de vraag.