Einde DAG.nl per vandaag

Het doek is gevallen. Wat ooit een ambitieus crossmediaal plan van KPN en PCM was, kampte met de ene tegenslag na de andere. Met het verdwijnen van de papieren krant en het niet doorgaan van een aantal crossmediale uitingen, werd DAG niets meer dan een website met links en rechts wat nieuwsberichten, die het niet kon opnemen tegen nu.nl.

eindedag.png

In mei 2007 werd de naam DAG landelijk geïntroduceerd, een leuke vondst, die elk dag door het voorvoegsel de krant en website een eigen gezicht gaf. In oktober 2008 werd de papieren versie al afgeschaft en een aantal crossmediale uitdagingen leken maar niet te mogen lukken.

Intussen werd voor KPN duidelijk dat hun rol in ‘content’ niet overeind kon blijven. Maar ook PCM kon niet voldoende synergie vinden met het belang van het telco reusje in eigen land. Een hele club mensen achter DAG verdween al vrij spoedig nadat bleek dat er eigenlijk geen duidelijk omlijnd businessplan was en al helemaal geen crossmediale redactionele formule. Directeur Joris van Heukelom, toen net afkomstig van BNN, liep bij voortduren op tegen bureaucratische systemen bij zowel PCM als KPN. Hij vertrok al snel naar Ilse Media/Sanoma.

DAG.nl blijft als site nog wel even in de lucht, maar er wordt geen nieuwe content aan toegevoegd. Wie wil er wat gaan betalen voor het domein DAG.nl, zodra de stekker er echt uit gaat?