Vandaag een iPhone4S?

Mijn abonnement bij KNP loopt af en ook mijn vrouw mag een nieuw toestel komen uitzoeken. Is dat een lolletje? Voor mij wel, maar mijn vrouw weet echt niet wat ze moet kiezen. Ze gaat vanochtend met tegenzin mee naar het KPN Business Center. Ze gaat afscheid nemen van haar trouwe Sony Ericsson T39m.

• Na twee weken ‘blogstilte’ ook hier een begin genaakt met 2012

Nee, velen zullen zich het kleine telefoontje niet kunnen herinneren. Het apparaatje heeft zelfs nog een klepje om te voorkomen dat de echte toetsjes per ongeluk worden ingedrukt. Nee, geen kleurenscherm en het is ook nog een piepklein. Opvallend detail is de antenne, ja het steekt een paar centimeter boven de bovenkant uit. Ja, ze wordt er al mee uitgelachen, terwijl het apparaatje juist in die tijd opviel, doordat het zo hyperklein was gemaakt, een trend die in die tijd telde, maar nu kennelijk niet meer geldt.

Als ze voor de Samsung Galaxy S2 gaat, dan krijgt ze een toestel terug welke minsten twee keer groter is. Leuk? Nou nee, ze hoeft al die toeters en bellen niet. Het hele gezin tuurt al dagelijks op schermpjes, inclusief onze zoon Joost (met Downsyndroom) waarvan ik ‘zijn’ iPad alleen nog maar mag gebruiken als hij op school zit. Mijn dochter heeft een moderne HTC en ik liep al die jaren nog met een behoorlijke verouderde iPhone 3G (nee nog geen eens een 3GS).

Nee, mijn vrouw juicht niet, wanneer we straks het ritje naar Alkmaar maken. Ze krijgt, omdat er geen ;gewone’ apparaatjes meer te krijgen zijn, ongewild een zeer geavanceerd ‘slagschip’ mee. Tegen haar zin in. Ik dan blij met mijn iPhone4S? Ik weet het niet, waarschijnlijk rijden we zwijgend naar huis. Mijn vrouw omdat ze helemaal niet blij zal zijn en ik omdat het ‘genot’ van de 4S waarschijnlijk alweer na een paar dagen ben vergeten. Het is net als met auto’s. Ik was heel lang heel blij met mij eerste 5 jaar oude Datsun 1200, zo ook met mijn eerste PTT Pocketline Pascal. Daarna werd alles een gewoonte.