NRC niet naar de Telegraaf

Het speelveld in de strijd om NRC wordt kleiner nu de Telegraaf Media Groep niet meer mee doet. De Persgroep vindt het bod van TMG te laag. Volgens ingewijden heeft TMG het bod bewust (te) laag gehouden. TMG stopte onlangs met de zondagseditie van De Telegraaf om kosten te besparen.

Betrekkelijk nieuw zijn de namen van de kandidaten Axel Springer en Veronica Holding in combinatie met media ondernemer Derk Sauer naast de al bestaande naam van HAL, eigenaar van FD Mediagroep, die dus nog steeds meedoet in de strijd om NRC. Volgens het FD van vandaag zou ook een groep bekende rijke families een bod voorbereiden.

Naar verwachting zal de Persgroep NRC gaan verkopen voor een bod binnen de bandbreedte van 50-60 miljoen euro. Alle betrokken partijen zijn aan strikte geheimhouding gehouden.