Centrum Creatieve Carrières helpt werklozen in de grafimedia- en uitgeverijbranche

ccc.jpgAnderhalve week voor Kerst van 2009 kwam 16 miljoen euro beschikbaar om de economische tegenslag in de grafimedia- en uitgeverijbranche de helpende hand te kunnen bieden.

10 miljoen is afkomtig uit een Europees ‘potje’, de branche zelf – het A&O fonds grafimedia, zorgt voor de resterende 6 miljoen euro.
Het geld is bedoeld om mensen die in het afgelopen jaar hun baan zijn verloren te helpen met loopbaanoriëntatie, sollicitatietrainingen, persoonlijke begeleiding en coaching, outplacement en arbeidsmarktoriëntatie. Met als doel het vinden van een nieuwe baan.

Daartoe is een speciaal mobiliteitscentrum opgezte onder de naam C3. Het is een initiatief van de twee branch organisaties KVGO en NUV. Deze twee branche organisaties vertegenwoordigen zowel de grafische branche (veelal productie bedrijven) en de uitgeverijen in verschillende segmenten van primair vooral print geöriënteerde uitgaven. FNV Kiem en CNV Media zijn de partners vanuit het vakbondslandschap. C3 heeft tot doel zowel werkgevers als werknemers te helpen bij ontstande personele situaties.

Uniek is dat de gecombineerde branche van drukkerijen en uitgeverijen de eerste sector is in Nederland die in aanmerking is gekomen voor deze subsidie. Het mobiliteitscentrum C3 is gevestigd in het Kenniscentrum GOC, het centrale onderwijsorgaan voor de (grafi)media branche.

1 reactie

  1. Robert Strookman op 4 januari 2010 om 19:31

    Dat is mooi, heb ik de C3 verzoekbrief iig niet voor niets ingevuld.