NRC laat iPad app simulatie zien

Applicaties die nu al gereed zijn voor de iPad kunnen met de laatste SDK (software Development Kit) prima worden getoond met de iPhone Simulator, die nu ook iPad simulatie ondersteunt. NRC plaatste vandaag haar visie op de iPad in een lange rij van andere wereldwijde kranten en tijdschriften. Kijk en oordeel zelf.

NRC liet ook wat cijfers los rondom de iPhona app. In het eerste kwartaal zijn 100.000 kranten gedownload via de app op de iPhone of via de eReader die NRC al langer aanbood. Omzetcijfers kunnen niet genoemd worden, omdat binnen die 100.000 exemplaren niet duidelijk is welke hoeveelheid tegen 79 cent via de iPhone app – betaald – zijn gedownload.

Ook NRC zegt zich niet exclusief te willen richten op het gesloten iPad platform, maar ontwikkelt ondertussen ook voor Android. Volgens NRC is dat het gevolg van een toenemende vraag vanuit de markt. Het NRC was al te lezen via de eReader app Aldiko, maar zal dus binnenkort ook als eigen app gaan verschijnen.

Lees hier de reacties van lezers.

2 reacties

  1. Marco den Engelsman op 31 maart 2010 om 09:35

    is gelijk aan de e-reader app.
    Wat bieden ze eigenlijk aan de adverteerders?
    Weet iemand dat? Zijn er Youtube achtige ads mogelijk?  2. Peter Luit op 31 maart 2010 om 09:39

    @marco: het is opvallend dat verreweg de meeste filmpjes die tot nu toe worden getoond, nauwelijks ingaan op de mogelijkheden voor adverteerders. Nog even afgezien van het feit dat Flash – nog – niet wordt ondersteund in de iPad. HTML5 biedt de mogelijkheid om filmpjes te embedden, maar in hoeverre adverteerders net zoals op de huidige krantenwebsites bijvoorbeeld volledige take-overs (Flash) kunnen gaan realiseren is -nog – niet bekend.