Websites op iPad zijn zonder aanpassing prima leesbaar

luit_op_ipad.pngOp de iPhone Simulator in de nieuwste SDK versie, is ook de iPad als device te kiezen, met daarin een beperkt aantal applicaties, waaronder Safari. Daarmee is goed te bekijken hoe bestaande websites zich op de iPad gedragen.

Natuurlijk ontbreekt Flash, maar de rest wordt prima weergegeven en is in zowel portait mode als landscape mode goed te lezen. Bestaande websites hoeven niet te worden aangepast, zoals dat in veel gevallen voor de iPhone wel wordt gedaan. Ook wordt het virtuele toestenbord in de simulatie van de iPad weergegeven.

Helaas kunnen geen bestaande apps worden ge-upload in de iPhone Simulator, waardoor nog niet kan worden ervaren hoe bestaande iPhone applicaties worden weergegeven. Wel is het mogelijk al web-apps te maken voor de iPad, die dan meteen aangepast kunnen worden aan de schermgrootte van 1024×768 pixels. De simulator is in 50% en 100% grootte te bekijken.

ipad_2.png

Vanaf 27 maart kunnen iPad apps al bij Apple worden aangeboden onder iPhone SDK 3.2 beta 5. De op dat moment beschikbare apps zullen na beoordeling door Apple worden gelanceerd tijdens de opening van de iPad AppStore.