Apple verkoopt Time Magazine – iPad versie – voor €3,99 per stuk

time2.pngDe eerste bezitters van de iPad kunnen probleemloos terecht in de iTunes AppStore om daar de eerste iPad versie te kopen van Times Magazine. Je legt natuurlijk – zonder na te denken – die €3,99 al snel neer, maar je vraagt je dan vervolgens af wat je gekregen hebt.

timeipad.jpgDie bijna 4 euro (5 dollar) lijkt niet veel, maar een abonnement op de papieren versie kost je tussen de 60-90 eurocent per week. De eerste commentaren mogen dan misschien nog niet representatief zijn, maar als zowel uitgevers als Apple op deze manier de kranten- en tijdschriftenuitgevers zouden willen redden, is het gerechtvaardigd dat dit segment het moeilijk gaat krijgen op de iPad, die dan weliswaar nog in diverse andere segmenten kansen genoeg heeft.

Maar alle filmpjes van de afgelopen weken waren vooral gericht op het ‘redden van de uitgeversmarkt’. En dat kan nog steeds, maar dan zullen de prijzen van de digitale versies echt niet vele malen hoger mogen liggen dan de papieren versies, ondanks al het verrijkte media materiaal dat aangeboden wordt. Ja, het is wat prematuur deze reactie, maar als in de komende weken ook andere uitgevers met soortgelijke prijzen hun waren gaan aanbieden, dan worden de hoog gespannen verwachtingen voor uitgevers niet waargemaakt. De consument gaat dit niet doen…..

Een paar reacties in iTunes:

• I really want companies to be successful in making the transition from old media to new, and I’ll buy this issue to support that movement. However charging $4.99 for a digital magazine – more than the newsstand issue – is not going to fly. Not to put too fine a point on it, but they’re they’re passing the savings on distribution and raw materials to themselves. I can get 56 issues of the paper version for $20. How am I supposed to feel about this?

• It’s my own fault, but in my excitement over the iPad I purchased this without realizing I was paying for ONE edition of Time. In my haste I thought the date referred to the release date for an app that would give continuing access to various Time articles. As with some music on iTunes, I thought this was a pre-release.
Oh well, buyer beware. I would never pay $4.99 for a single edition of Time in any form. I hope my mistake will help someone else to understand what they are actually purchasing before they buy. I also think Time can be much clearer about what they are offering. As it stands, the app listing is bordering on misleading in my opinion. And yes, I understand that it’s my mistake.

• So they don’t pay for materials, shipping/distribution anymore… but the magazine is x15 times more expensive!!! you can get 56 paper issues for $20! seriously, you guys are finished.