iPad alternatieven liggen nog voor het einde van dit jaar in de etalages

Er wordt keihard gewerkt aan iPad alternatieven. Het steekt velen dat Apple hiermee een enorm succes boekt. Dus een inhaalslag leek op voorhand al voor de hand te liggen. Samsung lijkt het eerste serieuze alternatief, maar gisteren dook er ook een filmpje op rondom RIM.

Apple werkt al hard aan dunnere, lichtere nieuwe iPad met USB en camera
Discussie over Flash op tablets krijgt met PlayBook nieuwe dimensie

playbook.png

RIM, bekend van de BlackBerry komt wel met een heel opmerkelijk naam: PlayBook. Daarmee lijkt het Canadese bedrijf zich dus te richten op de consumentenmarkt. Maar de vele bercihten op het web spreken juist van een zakelijke tablet. Onderstaand filmpje laat in een beetje vervelende opeenstappeling van momentopnames zien, wat de PlayBook te bieden heeft. Erg duidelijk is het promotiefilmpje niet, maar het laat in ieder geval opmerkelijke gelijkenissen zien met de iPad.

Twijfels over de look&feel en de user interface zijn er inmiddels al volop. RIM heeft in die zin een inhaalslag te maken, er is nog niet heel veel ervaring met touchscreens, zoals Apple die wel al met de iPhone had opgedaan. Ook Samsung beschikt over aanzienlijk meer ervaring.

Of de concurrentie Apple hard zal raken, weten we pas na eind december, wanneer wereldwijd de kerstinkopen al dan niet de verschuivingen in de markt zullen laten zien.