Associated Press experimenteert met webapp

ap.pnggietim.jpegVia @gietim kreeg ik gisteren een linkje doorgestuurd waaruit bleek dat AP bezig is met een webapp experiment. De basis is gebouwd rondom jQuery, althans dat is uit de source op te maken, zelf spreekt AP van een HTML5 experiment.

newwws.png@newwws reageerde al snel op de tweet en gaaf aan dat de AP webapp gebouwd is rondom HTML4 en pre-CSS3 style sheets. Maar welke onderliggende techniek ook wordt gebruikt, de eerste indrukken zijn positief.

ap2.png

De webapp is gemaakt door Vectorform. In de linkerkolom kan de lezer categoriën aan of uitzetten, met een schuifbalk bovenin kan geschoven worden in de tijdlijn, waarbinnen de artikelen worden gepubliceerd. Een klik op een artikel geeft de inleiding, een ‘lees door’ link zorgt ervoor dat het artikel op de rechter helft van het scherm gelezen kan worden.

nativeappap.pngDe verschillen in landscape en portrait zijn nihiel. Op de iPhone is de bruikbaarheid duidelijk minder. AP richt zich kennelijk op de komst van tablets met deze webapp. AP heeft een hele reeks apps voor diverse smartphones. Onlangs werd ook een iPad native app gelanceerd.

Het is niet bekend in hoeverre AP een volledige overstap wil maken naar webapp achtige omgevingen. Onderstaande native app op de iPad is voorlopig nog superieur aan de webapp en biedt een fraaie user interface om eigen nieuws selecties te maken.

(zie onderstaande screenshots)

ap_native1.PNG

ap_native2.PNG