FD iPad app met printversie als uitgangspunt

In tegenstelling tot de iPhone app heeft FD gekozen voor het downloaden van de print versie met een doorklikoptie per artikel. De app is eenvoudig qua opzet maar voor de gemiddelde FD lezer zeker functioneel.

• FD noemt haar iPad app e-Paper

fd_ipad.pngDe app is ontwikkeld door Tupil uit Utrecht, die een soort standaard reader gebruikt om de FD content in te kunnen verwerken. Elke dag wordt automatisch de preview gedownload, hetgeen snel gaat. Het downloaden van een volledige krant duurt aanzienlijk langer.

De content kan op drie manier worden geconsumeerd:
– door in te zoomen op het artikel in de ‘print’ view
– door een artikel te selecteren en per stuk te lezen in een eenvoudige opmaak met witte achtergrond (zie afbeelding)
– door een lineaire lijstweergave per categorie (aan de linker zijde in landscape mode) met de content in de rechter zijde (2/3 deel van het scherm)

De app zelf is gratis en heeft een in-app purchase mogelijkheid om voor € 1,59 elke dag de krant te kunnen kopen. De app kent geen integratie met social media kanalen en/of doorsturen van links/artikelen via e-mail. Met de knop ‘on-line’ (onderin het scherm) wordt de in-app web browser geopend naar de website van FD.

Qua verdienmodel lijkt de app zich puur te richten op losse verkoop.