Mecom zonder topman – Wegener zoekende

david.pngDavid Montgomery heeft afgelopen donderdag zijn spulletjes gepakt en heeft per direct al zijn functies bij Mecom neergelegd. Het gerucht gaat dat de aandeelhouders op zijn vertrek hebben aangedrongen.

• Topman zei al in het najaar van 2010 te willen vertrekken

Mecom is in ons land eigenaar van Wegener en Media Groep Limburg. Engelse investeerders staan bekend om hun harde aanpak en kijken naar Nederland zoals wij naar Polen kijken, zei ooit een ex-directeur van PCM tegen mij, die met Apax de nodige ervaringen opdeed.

Joop Munsterman vertrok in december bij Wegener – met een riante vergoeding van ruim 2 miljoen euro, ook al vanwege verschillen in inzichten in de koers van het bedrijf. Montgomery voerde een eigenzinnige koers binnen het bedrijf, de aandeelhouders blijken het zat te zijn en willen geld zien. Wegener zorgt inmiddels voor 85% van de omzet van Mecom, maar het aandeel en rendement op digitale activiteiten zou de aandeelhouders storen.

De deals met De Pers is ook niet bepaald een schot in de roos geweest. Het advertentiecontract zou Wegener jaarlijks enige miljoenen euro’s kosten. Er is geen enkel idee over opvolgers, de concurrentie ligt op de loer.