HTC Primeur op Mobile World Congress Barcelona

Mwc logo 11De komende dagen zullen wereldwijd de aankondigingen van nieuwe tablets ons netvlid zondermeer bereiken. In dat rijtje hoort zeker HTC thuis, waarover al veel langer geruchten bestonden over een in ontwikkelingen zijnde tablet.

• HTC kiest voor intelligent ‘aanwijspennetje’
• #mwc2011
• Specificaties inmiddels nauwelijks meer onderscheidend

FlyerOpvallend is dat HTC met de introductie van de HTC Flyer gekozen heeft voor een active stylus. Verder zijn de iegenschappen van de Flyer niet echt verrassend ten opzichte van andere tablets. De Flyer met 7″ en is daarmee net zo groot als de Galaxy Tab van Samsung. HTC zegt de Flyer in het twee kwartaal van dit jaar te willen uitleveren. Gamen en TV kijken vormen de basis van de recente invessteringen in Saffron Digital en OnLive.

De eerste versie is voorzien van HSPA+, een Wifi only versie is voorzien later dit jaar. De Flyer is daarnaast voorzien van een micro USB aansluiting en heeft net zoals alle andere nieuwe tablets, twee camera’s aan boord.

Het ‘pennetje’ is bijzonder, het bevat twee batterijtjes en kan als voicerecorder functioneren, die als ‘notes’ geplakt kunnen worden in tekstdocumenten, die eveneens gesynchroniseerd kunnen worden met Evernote.

Het wordt druk op de markt van tablets en vrijwel elke nieuwkomer wil de concurrentie met Apple aangaan, welke overigens niet in Barcelona aanwezig was.