Mini-beurs/event Digimedia van 7 tot 9 april

Digimedia heet het kleine event welke van 7 tot 9 april aanstaande wordt gehouden in slechst één halletje van het enorme grote Messe complex in Düsseldorf. Traditionele grafische vakbeurzen nemen het gehele terrein in beslag.

• Tijdens DRUPA als geïntegreerd onderdeel
• Kaarten in voorverkoop 39 euro, aan de kassa 49 euro

DigimediaDigimedia heeft als ondertitel print – web – mobile, en staat dus voor de crossmediale mix, die een zeer gemengd publiek zou moeten trekken. De website doet vermoeden dat het een groots event is, maar het is slechts ‘beperkt’ tot één hal, die in Düsseldorf overigens wel heel erg groot zijn.

Showing appsToch is het zeker de moeite waard dit event te bezoeken. Op de 7e wordt een seminar gehouden, welke naar verwachting veel aandacht zal trekken. Onder de titel ‘Showing Apps – Beyond the iPad’ worden alle mogelijke aspecten besproken rondom het maken van redactionele- en commerciële content voor diverse typen tablets. Maar de mix van media kanalen maakt zowel beurs als seminar programma interessant.

Nee, Digimedia zal zeker niet bedoeld zijn als vervanging van het grote DRUPA, maar zou dat in feite wel moeten zijn. Want de beurs voor ‘DRuk en PApier’ is te smal gedefinieerd, ondanks het feit dat deze beurs het gehele messe terrein in beslag neemt. In DRUPA jaren zal het event geïntegreerd worden aangeboden. En dat is jammer, het verzuipt dan gewoon in een onoverzichtelijke hoeveelheid thema’s, terwijl juist dit het hoofdthema zou moeten zijn. Maar ja, een naam als DRUPA doe je niet zomaar weg, heb ik me laten leren.