Oratie Peter Kerkhof

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij oratie van Peter Kerkhof voor de leerstoel customer media van de Universiteit van Amsterdam. De term customer media leidt een solistisch bestaan tussen cross- en social media, maar staat met het belang van grote merken middenin de samenleving.

Peter is nu een jaar verbonden aan de leerstoel customer media aan de UvA. In die tijd heeft hij vooral geconstateerd dat print het primaire kanaal voor conversie is voor grote merken in alle mogelijke retail omgevingen. Daarnaast zorgen alle nieuwe media kanalen vooral voor ‘betrokkenheid’ bij een merk, waarbij relevantie interactie een nieuw fenomeen is bij ’terugpratende’ klanten. Over enkele weken komt de tekstuele versie van zijn oratie – ook hier – beschikbaar.

Met Peter werkte ik samen aan het boek van de Customer Media Council van Sak van den Boom en Suzanne de Bakker: ‘help ze willen vrienden worden’.

Na ca. 7 minuten begint Peter zijn oratie