Keuze vormgevingsbasis complexer dan alleen ‘leuk plaatje’

Het maken van een creatieve keuze voor de basis van de vormgeving van een website mag natuurlijk niet door techniek worden belemmerd. Toch is de praktijk anders en kan een zeer creatief ‘basis template’ een behoorlijke belemmering vormen binnen zowel de performance, de vindbaarheid en de waardering van de site door zoekmachines.

• LUIT.nl past steeds vaker zelf templates/themes aan, om aan steeds hogere eisen van de klant te kunnen blijven voldoen
Genesis Framework steeds vaker keuze van nieuwsmarkt.nl voor producten op basis van WordPress 

Er zijn talloze templates of themes beschikbaar voor de bekende opensource content management systemen, zoals WordPress, Joomla, Drupal en Typo3. De prijzen variëren van gratis tot enkele honderden euro’s. Op voorhand is het niet eenvoudig een keuze te maken. Zonder technische kennis is een ‘verkeerde’ keuze snel gemaakt. Nul euro kosten en een leuke demo van een template/theme kunnen snel overtuigen, maar in de praktijk niet resulteren in de gewenste resultaten. Een checklist waar wij ons aan houden om U zo goed mogelijk te informeren:

 • Wij kiezen alleen templates/themes van gerenomeerde bedrijven
 • Wij letten goed op de kwaliteit van de technische documentatie
 • Wij testen templates/themes op hun aanpasbaarheid
 • We kijken uitgebreid naar de omvang van de templates/themes, welke de prestaties van de site kunnen beïnvloeden
 • Op basis van de gewenste vormgeving zoeken wij altijd naar de templates/themes die zo makkelijk mogelijk aan te passen zijn
Op basis van die uitgangspunten hebben we in de loop der jaren afscheid genomen van vele templates/themes, daar deze niet voldeden aan onze hoge eisen. Die eisen staan garant voor zo laag mogelijke ontwikkelingskosten voor uw website door de korte ontwikkelingstijd en uiteindelijk het verhogen van het effect van uw website in uw markt. Want daar gaat het om.

 

2 reacties

 1. Henk Gianotten op 14 januari 2013 om 23:56

  Peter, pas op dat je met de ongewenste spatie in het woord vormgevingsbasis niet op de site van http://www.spatiegebruik.nl terechtkomt!  • Peter Luit op 15 januari 2013 om 07:11

   @Henk, ik zal het in de titel aanpassen, de URL kent een streepje tussen de twee woorden, die houdt ik voor de vindbaarheid aan 😉