WordPress 3.7 en 3.8 staan nog voor eind 2013 in de steigers

Ondanks de onbedoelde vertraging van versie 3.6 heeft WordPress ’topman’ Matt Mullenweg  van Automatic nog twee versies aangekondigd die voor het einde van 2013 moeten worden gelanceerd. 3.6 verkeert nu in de Release Candidate 2 status en zal ergens in de komende weken verschijnen.

• Veel ontwikkelwerk voor versies na 3.6 is al gedaan
• Kijk naar onderstaande keynote in San Francisco
• Update: versie 3.6 is verschenen

mattSteeds vaker zijn de grote veranderingen van tussentijdse WordPress ‘slechts’ onder de motorkap te vinden. Voor de gewone gebruiker zullen zelfs de verschillen tussen 3.0 en 3.6 betrekkelijk klein zijn, terwijl er in de afgelopen periode juist veel is gebeurd. 3.6 zou een nieuwe user-interface krijgen voor een beter toegankelijk content beheer, maar juist deze functie is op het laatste moment terug getrokken. Wat nog wel aan ‘uiterlijkheden’ op het programma staat is een gewijzigde ‘look&feel’ van de backend, nu al te verkrijgen in de vorm van de zogenaamde MP6 plugin.

wordcampsf2013Matt Mullenweg sprak deze week op het in San Francisco georganiseerde ‘WordCamp 2013‘. Hij becijferde dat inmiddels bijna 19% van alle websites wereldwijd gebaseerd zijn op WordPress. Enige onderbouwing voor deze cijfers gaf hij niet, maar het blijft een indrukwekkende hoeveelheid.

Leiden

In oktober wordt een Europese versie gehouden van deze succesvolle congresformule in Leiden. Matt zal ook daar aanwezig zijn om de WordPress roadmap verder uiteen te zetten. Een indrukwekkende line-up aan sprekers staat garant voor een inspirerend weekend WordPress. Het aantal bijdragen vanuit Nederland is tot op heden nog beperkt. De bekende ontwikkelaar van Yoast (SEO) Joost de Valk ontbreekt natuurlijk niet, mede namens zijn internationale bekendheid.

TwentyFourteen

Mullenweg zei in San Francisco nog wel dat samen met versie 3.7 ook het ‘2014’ thema zal worden geïntroduceerd, voorzien van een zogenaamde header slider, een voorziening die doorgaans alleen in betaalde premium themes aanwezig is of door middel van een plugin is toe te voegen.

1 reactie

  1. Jan op 5 september 2013 om 10:46

    Voor developers is het belangrijk dat WordPress de nieuwe updates niet te snel brengt. Omdat er zoveel sites zijn die WordPress gebruiken zie steeds vaker dat themes en plugins niet meer werken of conflicten geven. We hebben er onze handen aan vol. 3.6 is trouwens heerlijk en WordPress als CMS wordt sterker en sterker.