Excel spreadsheet als te bewerken databron voor native app

Binnen het iOS/Android app aanbod van LUIT.nl kan een spreadsheet worden geupload met een reeks aan velden, die achteraf kunnen worden aangepast door de eindgebruiker van de app. Daarmee kunnen op eenvoudige wijze catalogi worden weergegeven binnen een app.

• App moet toegevoegde waarde bieden ten opzichte van (mobiele) website

excelOp die manier kan een (relatief) eenvoudige (aanbiedingen) webshop worden gebouwd, vooral bedoeld voor aanbiedingen, die op elk moment kunnen worden geactualiseerd. Betalingen geschieden via bijvoorbeeld een directe externe link naar PayPal.

Via de appcms portal kunnen eindgebruikers van apps de inhoud van de spreadsheet aanpassen, zonder dat er een update van de gehele app in de iOS en Android appstores nodig is.

Eenvoudige webshop

Een dergelijke oplossing is vooral aantrekkelijk voor eigenaren van webshops die actuele aanbiedingen via een app willen aanbieden, dus ontdaan van talloze opties die via de website te kiezen zijn, maar gewoon complete pakketten, met vooraf door de verkoper gekozen samenstelling. In combinatie met push meldingen kunnen aanbiedingen onder de aandacht worden gebracht.

rozenOpmaak

De opmaak van de verschillende excel velden is geheel vrij in te delen en per veld kunnen ook de opmaak specificaties naar wens worden aangepast.

Een volgende ontwikkeling is de mogelijkheid via een app in te loggen op custom CRM- en CMS systemen. Daarmee wordt het aantal mogelijkheden om in-app gepersonaliseerd te kunnen werken aanzienlijk verruimd. Deze module is nog in ontwikkeling, maar sluit aan bij de vraag vanuit de markt.

Bewerken

bewerkenHet bewerken van de inhoud van de spreadsheet gebeurt online. Elke rij is een record, elke kolom is een veld. Eindgebruikers kunnen via het appcms zelf records verwijderen of toevoegen en elk veld qua inhoud aanpassen.

Door het toepassen van meerdere werkbladen kunnen relaties tussen werkbladen worden gelegd door middel van ‘referentie formules’, waardoor de excel sheet als het ware dient als een relationele database.