LUIT.nl sterk in on-line database publishing

LUIT.nl bouwt database publishing oplossingen binnen websites om op die manier beter doelgroep gerichte inhoud voor haar opdrachtgevers te kunnen publiceren. Een website is nu eenmaal meer dan alleen pagina’s en berichten.

Pagina’s en berichten bestaan eigenlijk slechts uit een handjevol velden, zoals titel, inhoud, categorieën, tags, auteur, datum, status etc. Een webshop heeft bijvoorbeeld ook velden voor de prijs, aanbiedingsperiode, voorraad, te bestellen aantal etc. Een evenementen kalender heeft natuurlijk een datumveld, aantal deelnemers, wijze van betalen etc.

Database publishing vergt gedegen voorbereiding en samenwerking met de opdrachtgever

Maatwerk

acf-logoLUIT.nl richt zich op maatwerk, waarbij de database structuur in overleg met de opdrachtgever wordt samengesteld en vervolgens de wijze van weergeven in zowel overzichtspagina als afzonderlijke ‘eenheden’ (records). Op dit moment wordt er gewerkt aan drie projecten met database publishing als uitgangspunt.

sportscholen

Het eerste project is een overzicht van sportscholen. Ook hier is sprake van een aantal doelgroep gerichte velden waarop bezoekers kunnen zoeken. Naast de voor de hand liggende velden als naam van de sportschool, adres en plaats, ook velden voor overzichten van groepslessen, de beschikbare fitnessapparatuur, een aantal sfeerbeelden en een routebeschrijving met kaartje.

Een tweede voorbeeld is een website binnen de grafische branche, waarbij ISO genormeerde meetresultaten aan de intern aanwezige apparatuur in een database worden verzameld, om uiteindelijk rapporten te kunnen maken, die dienen voor het behoud van de aanwezige ISO certificaten.

velden-acfEen wat eenvoudiger voorbeeld wordt gemaakt op basis van één record, maar wel frequent wisselende veldwaardes. Dat wordt toegepast bij de zogenaamde ‘baanstatus’ op een golfbaan. Voor elke golfer van cruciaal belang om al dan niet te reserveren en te weten welke spullen wel of niet zijn toegestaan op welke plekken van de baan (zie afbeelding).

Gereedschappen

LUIT.nl maakt binnen WordPress gebruik van precies de juist gereedschappen om de database snel in te kunnen richten en de velden geschikt te maken voor een passende weergave op de website. Wij horen graag hoe wij voor u de juiste database publishing oprichting kunnen inrichten op basis van de door u gewenste toepassing. Uw website moet immers meer zijn dan slechts een uithangbord. Wij helpen u met het bereiken van uw resultaten.