Website in de verbouwing: ‘work in progress’

Misschien is het al opgevallen, luit.nl ondergaat een gedaanteverandering. Met vernieuwde inzichten passen we onze laatste technieken toe om de user-experience verder te verbeteren. Maar we zijn er nog niet.

check-website

Aan de slag met onze eerste ‘pagebuilder’

In de afgelopen weken hebben we de nodige ervaring opgedaan met diverse zogenaamde ‘pagebuilders’. Een techniek om de gehele layout van een pagina zelf in te delen. De geen afhankelijkheid meer van de gebruikelijke sidebars met widgets. Deze zetten ‘harde’ lijnen neer waarbinnen de uiteindelijke inhoud geplaatst moet worden. Met rijen en kolommen kunnen we met aanzienlijk meer felxibiliteit pagina’s indelen. Een vergelijking met traditionele pagina opmaak in print komt bijna in beeld. Alhoewel het nog ontbreekt aan een meerkoloms opmaak, waarbij de tekst automatisch van de ene in de andere kolom doorloopt.

Wat hebben we gedaan?

Aan de homepage moet nog het nodige gebeuren. We hebben slechts het menu verplaatst en twee nieuwe beelden in parallax modus geplaatst. De homepage bestaat nu nog volledig uit widgets. In de komende week gaan we ook hier onze nieuwe rijen en kommen opmaak introduceren, die we wel al hebben toegepast op alle achterliggende pagina’s.

Afscheid van sidebars

Op vrijwel alle pagina’s op deze website passen we dus geen widgets meer toe. De pagebuilder kan overigens wel de inhoud van widgets in een rij-kolom positie plaatsen, zodat de functionaliteit van widgets behouden kan blijven, zonder dat een statische sidebar daarvoor nodig is.

Responsive achtergrondbeelden vervangen sliders

responsive-luitEén van de belangrijkste wijzigingen is de gecombineerde toepassingen van responsive achtergrondbeelden in combinatie met call-out teksten. Vrijwel overal zijn achtergrondbeelden nier responsive. Wij zijn van mening dat beeld een steeds belangrijker rol inneemt op websites: eerst het plaatje daarna het praatje.

Om dit mogelijk te maken is het belangrijk goed inzicht te krijgen in de breedte-hoogte verhoudingen van toe te passen beelden in relatie tot de grootte van de call-out tekst in relatie tot verschillende resoluties. Kijk maar eens naar alle pagina’s op onze website op een smartphone of tablet. Wij vinden het een fraaie oplossing en een goed alternatief voor zwaar belastende sliders.

Menu

Het menu met de verschillende achtergrondbeelden is nog wel een ‘dingetje’. Daar hebben we nog wel wat werk te verzetten. We zijn daar ook nog niet helemaal tevreden over. Maar die uitdaging gaan we graag aan, om ook daar een unieke gebruikerservaring van te maken.

Komende weken

De basis staat. De ‘fine-tuning’ voor de fijnproevers vindt in de komende weken plaats. De site gaat dan overigens niet meer in ‘onderhoudsmodus’, hetgeen we voor de ‘grote ombouw’ slechts een dagje hebben moeten doen. Dus volg onze stapjes en wij houden u natuurlijk op de hoogte.