Website luit.nl vernieuwd

Het werd tijd voor een update van zowel techniek als vormgeving voor deze website. U bevindt zich als bezoeker middenin het migratieproces, dus nog even geduld voor het volledige eindresultaat.

studiopress-post

• Responsive design als uitgangspunten gekozen

Ten eerste draait de site nu op WordPress 3.5NL, deze laatste update is enige weken geleden verschenen. Ten tweede is definitief afscheid genomen van de PageLines themes. Op de vorige versie van de site werd nog gebruik gemaakt van Platform Pro, welke niet meer werd onderhouden. De overstap naar het theme PageLines heb ik niet overwogen. Dit omdat het theme inmiddels te zwaar is geworden en niet veel extra toegevoegde waarde meer biedt ten opzichte van het framework Genesis, welke nu is geïnstalleerd.

Genesis is klein qua omvang, maar zeer krachtig als ontwikkelomgeving voor ChildThemes. De performance verschillen ten opzichte van PageLines zijn aanzienlijk, terwijl aan functionaliteit nauwelijks wordt ingeleverd. Daarnaast heeft de basis een mooie ‘responsive’ oplossing, waardoor de toepassing van WPTouch overbodig is geworden voor luit.nl.

In de komende week hoop ik de sidebars/widgets verder te kunnen vullen, het aantal berichten-categorieën aanzienlijk te reduceren en nieuwe functies toe te voegen, zoals een on-line shop en een offerte module. Ook zullen een minimum aantal plug-ins worden teruggeplaatst, maar de gehele opzet zal vooral ‘minimaal’ zijn om aan performance eisen te kunnen blijven voldoen.

1 reactie

  1. Mark K. op 11 maart 2013 om 23:03

    Mooie website, duidelijk.