LG Philips introduceert A4 fullcolor digitaal papier

colorepaper.jpg
In Zuid Korea heeft LG Philips naar eigen zeggen ’s wereld eerste ‘velletje’ A4 full color digitaal papier ontwikkeld. Het velletje is 0,3 mm dun en kan 4096 kleuren weergeven. Dat is 16 tinten per rood, groen en blauw kanaal (16 x 16 x 16 = 4096). Dit (voorlopig nog?) in tegenstelling tot een normaal kleurenbeeldscherm, welke in staat is 16,7 miljoen kleuren weer te geven (256 x 256 x 256).

Volgens LG Philips is het extreem lage stroomverbruik in de grijswaarden uitvoering die we tot nu toe kennen, ook van toepassing in de full-color uitvoering. Alleen het ‘uploaden’ van het beeld vergt stroom, eenmaal ‘geladen’ beelden, kunnen zonder verder stroomverbruik worden weergegeven.

“This represents the next generation in display technology,” Chung In-Jae, chief technology officer and executive vice-president, in een persverklaring van vorige week.