Video gesprek via iChat

Binnen het initiatief LUIT & VAN TEESELING hebben we een eerste poging gedaan om te bekijken in hoeverre bestaande tools goed gebruikt kunnen worden om op eenvoudige wijze meer waarde toe te kennen aan een ‘blog’ bericht.

iChat is een relatief eenvoudige applicatie, deel uitmakend van Mac OS X. Het gebruik ervan is doorgaans voorbehouden aan de echte liefhebbers. Videochatten als een algemeen gebruik valt tegen. De beide Peters zagen in iChat echter meer en experimenteerden wat verder met de applicatie en ontdekten bij toeval dat een chat ook gewoon als bestand kon worden opgelagen. De conversie daarna naar Vimeo was een kleinigheid. En plotseling heb je een spotgoedkope manier om een interview met (naar wij hopen) extra toegevoegde waarde op een weblog te zetten. Kijk zelf maar naar onze eerste amateuristische poging (jaja, het duurt allemaal wat te lang, weten wij nu ook, volgende keer beter).

O ja, en vanaf nu kan je ook zelf via ‘Seesmic‘ commentaar geven met je eigen webcam. Wie durft?

Gesprek over media door Peter en Peter from Peter van Teeseling on Vimeo.