Geen revoluties op Macworld 2009 San Francisco

Aanstaande maandag opent het Moscone Convention Centre haar deuren voor de jaarlijke groots opgezette Macworld. De krediercrisis en de aanhoudende stroom geruchten over de slechte gezondheid van Steve Jobs zetten de voorbereidingen in een sombere stemming.

macworld2009.jpgVolgens vele analisten zijn er grote aankondigingen te verwachten. Er wordt altijd nieuwsgierig uitgekeken naar mogelijk nieuwe produkten van Apple. Ook hier weer veel geruchten van onder andere een kleine iPhone nano, een mogelijk groot formaat iPod Touch – wellicht te zien als een nieuw type eReader en hooguit de aankondiging dat iWorks zich mengt in de strijd van on-line applicaties, te syncen met de iPhone.

Op computergebied wordt er gedacht aan een nieuwe iMac en mogelijk ook aan een nieuwe generatie Mac Mini. Op besturings systeem gebied wordt gesproken over ‘Snow Leopard’, een verdere uitbreiding op basis van het huidige Leopard, met ondersteuning voor MS Exchange, uitbreiding op de 64 bit technologie, verdere ondersteuning voor multicore technologie en behoorlijk wat innovaties voor de verwerking van media componenten binnen het OS en binnen browser Safari.

De aanhoudende stroom geruchten over de slechte gezondheid van Jobs, zijn goed voor enorme speculaties rondom de toekomst van Apple, maar minder goed voor de beurswaarde van het bedrijf. De afwezigheid van Jobs op deze Macworld is echter tekenend voor de mogelijke waarheid rondom deze geruchten. Natuurlijk heeft elk groot concern een noodplan liggen voor al dan niet plotseling wegvallende topmensen. Apple zal als onderneming niet minder innovatief worden, mocht Jobs zijn taken niet meer kunnen vervullen, wel zal het bedrijf – maar ook haar aanhangers – zijn gedrevenheid als boegbeeld met node missen. Maar laten we er vooralsnog op hopen dat deze geruchten niet op waarheid zijn gebaseerd.

foto bron: iPhoneclub