Nieuwe Amazon Kindle waarschijnlijk maandag beschikbaar

Volgens AppleInsider wordt er volop gespeculeerd dat Amazon aanstaande maandag de Kindle 2.0 zal lanceren. Volgens Citigroup analist Mark Mahaney heeft Amazon vorig jaar 500.000 Kindles verkocht.

Volgens Citigroup zal de Kindle in de voetsporen treden van de verkoop resultaten van de iPod (zie onderstaande grafiek), ervan uitgaande dat de prijs van 359 dollar nog wel iets omlaag zal gaan onder invloed van de concurrentie.
De analisten verwachten van de nieuwe Kindle geen touchscreen, zoals dat op vele ander e-readers wel het geval is. Wel wordt volop gespeculeerd over de aanwezigheid van kleur, eens wens die sterk leeft bij uitgevers van tijdschriften.

Ook is de wens voor een ‘studentenmodel’ erg groot. Grote boekenuitgevers als McGraw-Hill publiceren al 85% van de educatieve uitgaven in een format geschikt voor verschillende e-readers.

Toen de Kindle vorig jaar vanuit huize Amazon verscheen, zei Steve Jobs van Apple: ‘Het maakt niet uit hoe goed deze apparaten zijn, feit is dat mensen niet meer lezen.’ Erg onderbouwd was zijn mening niet, die hij aanvulde met: ‘In de Verenigde Staten leest 40% van de bevolking slechts maximaal één boek per jaar’. Hij ging niet in op hetgeen de andere 60% deed.

kindlesalesestimates-thumb.png

Bron: http://thekindle.wordpress.com/

1 reactie

  1. abhi op 16 juni 2009 om 03:01

    hi – could you please change the url from thekindle at wordpress to my new url –
    http://ireaderreview.com – thank you.