Toch nieuwe Mac mini van Apple

Langdurige geruchten deden aanvankelijk vermoeden dat Apple zou stoppen met de mini. Het leek erop dat Apple zelf de markten waarin de mini werd verkocht, niet zo heel goed kende. Er kwamen nogal wat protesten, waaruit bleek dat de mini voor velen een vervolg waardig was.

Aan de buitenkant is niet veel te zien aan de mini, veel kleiner kon het allemaal niet worden, dus moest de nieuwe mini het vooral hebben van betere prestaties in combinatie met een lager stroomverbruik. Dat is allemaal gelukt, snellere processer, meer intern geheugen, meer USB poorten, grotere harddisk, lager stroomverbruik en snellere graphics.

macminiserver.jpg

Ik gebruik de mini al een paar jaar als web- en mailserver en functioneert uitzonderlijk goed. Via Remote Desktop bedien ik de mini, dus toetsenbord en monitor zijn dan onnodig. Dat de mini als server wel vaker wordt ingezet, bewijst bovenstaand plaatje. Daarmee heeft de mini kennelijk niet alleen een positie als low-cost instap model voor consumenten, maar wordt de mini wel degelijk ook professionaal ingezet. Met het nieuwe model zal die ontwikkeling zeker verder worden gestimuleerd.