GoogleBio chip nu bij 20.000 mensen wereldwijd geïmplanteerd

hersenen.jpgHet wetenschappelijke experiment van Google en de universiteit van Peking heeft geresulteerd in 20.000 experimentele GoogleBio chips – ontstaan uit organische elektronika, die in de afgelopen maanden zijn geïmplanteerd bij ruim 20.000 anonieme mensen wereldwijd.

Aanleiding was een oud experiment van enige decennia geleden om lezen en leren overbodig te maken, omdat dat slechts instrumenten zijn om content tot je te nemen en je hersenen daarop te laten reageren. Door de toenemende druk op prestaties van mensen in de huidige economie is lezen en leren een luxe artikel geworden, welke alleen nog door rijke mensen in hun spaarzame tijd als klassieke hobby kan worden bedreven.

De gewone bevolking zal middels het GoogleBio implantaat nooit meer te hoeven lezen en leren. De technologie is gebaseerd op het vullen van hersencellen op basis van gedachten die een mens heeft op elk willekeurig moment van de dag. GoogleBio is altijd on-line en is in staat op basis van je eigen individualiteit relevantie te filteren en je hersenen precies te vullen met hetgeen een mens zelf denkt te willen. Het grote voordeel is gelegen in het feit dat de eenmaal opgeslagen content ook niet meer vergeten kan worden. De chip vormt tevens een volledige backup van de herseninhoud. De voeding van de biochip wordt gevormd door normale menselijke bloedstromen die voldoende energie opwekken om de chip in ‘leven’ te houden.

De chip kan ook gevuld worden met zogenaamde ‘GoogeBio Preset Knowledge Kits’, zogenaamde extensies met vooraf gedefinieerde kennis en kunde, waarmee herscholing slechts een kwestie is van het remote installeren van een ‘plug-in’.

Op vragen aan Google’s CBO – Chief Biotechnology Officer – Andrew Vandenhill waarom de 20.000 chips anoniem zijn geïmplanteerd werd het volgende antwoord gegeven: ‘Vanuit Google willen we de mensheid zoveel mogelijk het gevoel geven dat er geen verschil is tussen mensen met of zonder chip. Alleen wij kunnen die ontwikkel verschillen inzien en ze zonodig bijsturen. Dat is immers altijd de visie van Google geweest, zo zijn ook in de vorige eeuw onze zoekmachines ontstaan en hebben we onze invloed gebruikt om mensen middels de zoekresultaten te beïnvloeden in hun lezen, leren, denken, doen en handelen. GoogleBio gaat daarin een stap verder’.

De chip is voor de gebruiker – zoals we dat van Google gewend zijn – gratis. Het businessmodel is volgens Vandenhill eenvoudig: ‘Via de chip worden mensen selectief aangezet tot het kopen van diensten en producten, die gelinkt zijn aan onze databases. Op die manier ontvangt Google een fee op basis van de aankopen. Daarmee kan de ongeveer 30.000 dollar kostende chip worden gefinancierd, alsmede claimes op schending van de privacy in welke vorm dan ook. In de loop van de komende jaren zal de prijs naar verwachting aanzienlijk dalen. Of Google dan ook de invloed op het koopgedrag zal aanpassen, kon Vandenhill niet zeggen.

De huidige 20.000 mensen hebben de laatste betaversie van de chip inmiddels al een paar maanden in ‘hun bezit’. De resultaten zijn veelbelovend. Economen verwachten een enorme groei van de economie, omdat de sturing daarvan niet meer afhankelijk zal zijn van mensen die op eigen kracht hun kennen en kunnen hebben ontwikkeld door conventioneel lezen en leren.

Vertaald vanuit GoogleBio Science Report vol. 78, nr. 3, november 2087

9 reacties

 1. Rene v.dr. Burgt op 30 november 2009 om 11:47

  Mooi verhaal, heel goed te gebruiken voor wat leuke discussies. Wat is de bron? Zijn er meer voorbeelden? 🙂 2. Frans op 1 december 2009 om 08:41

  Kan ik een paar van deze chipjes bestellen? Of moet ik wachten tot 2087?? 3. Marco op 2 december 2009 om 12:11

  Chips in mensen het is toch belachelijk.
  Bereid je maar voor op de New World Order.
  Geen Privacy.
  De wetenschapers van dit chip zijn allemaal free mason medewerkers. 4. Gerard op 3 december 2009 om 17:12

  Kunnen ze ook Kamasutra boekjes er in verwerken?

  Free mason 4 life of niet marco 5. Mathijs op 6 december 2009 om 21:59

  Ik denk dat het in de toekomst ook zonder implantaat kan. Denk aan hersen-wifi. Waarom chirurgisch doen als het met gratis hersen-wifi kan. 6. xQmai.eu op 7 december 2009 om 12:32

  nou, ik ben benieuwd of het echt nog tot 2087 duurt, of dat we in 2017 misschien al zo ver zijn… het zou me nix verbazen. *beangstigend* 7. DB op 7 december 2009 om 16:44

  1 april kikker in je bil.. 8. Marco van der Ploeg op 9 december 2009 om 09:09

  Persoonlijk kijk ik erg uit naar de nieuwe release van de GoogleBio chip met (volgens Chinese ingewijden) een nanotech grafische videokaart waarmee live en on-demand streaming video is te ontvangen. Na een korte pre-roll video advertentie (businessmodel) kunnen mensen dan direct in hun hoofd hun favoriete film of video bekijken. 9. melissa op 9 juli 2012 om 22:22

  ik vnd het echt onzin.
  het kan zijn dat we in 2013 of 2014 die chips al hebben.
  suc6 je hebt dan totaal GEEN privacy meer.