WordPress wint 2009 Opensource CMS Award

wordpress.pngWordPress heeft de overall prijs opensource CMS 2009 gewonnen. Het is de eerste keer dat WordPress een dergelijke prijs heeft gewonnen. In de afgelopen jaren is WordPress enorm gegroeid van in aanvang slechts een ‘stukje’ blogsoftware tot een volledige applicatie ontwikkel omgeving voor het bouwen van volledige websites.

Het was bepaald geen klein wedstrijdje op lokaal niveau. Maar liefst 12.000 genomineerde producten in 5 categoriën kregen met 23.000 stemmen nogal wat te verwerken.

Naast de algemene prijs voor ‘Overall Best Open Source CMS’, kreeg WordPress eveneens de tweede prijs in ‘first runner-up’ in the Best Open Source PHP CMS categorie. Vorig jaar zat WordPress voor deze categorie nog niet eens in de top 5. Nu heeft WordPress Joomla in deze categorie voorbij gestreefd. Alleen Drupal deed het net iets beter.

WordPress is populair vanwege drie belangrijke onderscheidende aspecten:

– zeer gemakkelijk te installeren en te bedienen administrator omgeving
– enorme hoeveelheid plug-ins voor toegevoegde functionaliteit
– enorme verscheidenheid aan vormgevings mogelijkheden door heel veel beschikbare themes.