OpenX prima opensource advertentie management systeem voor MKB omgevingen

openx.pngOok op het gebied van advertentie management systemen heeft de opensource ontwikkeling zo zijn grip. OpenX is een prima stuk (PHP/SQL) gereedschap voor het besturen en bijhouden van advertentiebewegingen op middelgrote MKB websites.

Ook SAAS omgevingen voldoen prima voor kleinere advertentie vraagstukken

dqa.pngAdvertentie management systemen hebben vanaf het begin van het ontstaan van banners een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vanaf een eenvoudig telsysteem van doorkliks, tot en met een volledig geautomatiseerd systeem van plaatsen van advertenties op basis van klikgedrag, raw impressions, regio, dag in de week of tijdstip op een dag.

De bekende grote systemen en aanbieders hebben grote delen van de markt in handen die met name door uitgevers wordt uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven, zoals bijvoorbeeld DQ&A.

Maar de behoefte aan het meten van advertentie resultaten is niet alleen beperkt tot uitgevers, ook MKB bedrijven bieden advertentieruimte aan op hun websites. En willen daarvan de resultaten in kaart brengen.

adspeed.pngDaarvoor zijn verschillende alternatieven beschikbaar in het SAAS en opensource domein. Een SAAS voorbeeld is AdSpeed, een makkelijk in te richten omgeving met meer dan voldoende mogelijkheden om bezoekers bewegingen in kaart te brengen.

In het open-source domein is OpenX een alternatief. Het vraagt om een PHP/SQL omgeving, laat zich makkelijk installeren en configureren.

Beide oplossingen bieden de mogelijkheid de configureerbare statistieken via e-mail te laten versturen.