Voortdurende speculatie over ’tablet’ van Apple

apple-tablet-PC2.jpgDe geruchtenmachine doet ook rondom deze Kerstdagen volop zijn werk. Volgens diverse bronnen zou Apple op 26 januari een ‘major’ product aankondiging doen. Speculaties wijzen natuurlijk in de richting van een Apple tablet.

Waarom Apple een mogelijk product niet net voor de Kerst heeft gelanceerd, is een raadsel. Apple’s CFO Peter Oppenheimer zei enige tijd geleden nog een grote som geld te hebben gereserveerd voor een groots transport van Apple producten voor het einde van het jaar. DutchCowboys verzamelde alle mogelijke ontwerpjes – vakkundig Photoshop vakmanschap – maar niemand weet hoe het mogelijke uiteindelijke product eruit gaat zien.

Ook is niets bekend over de schermtechnologie. Het vermoeden bestaat dat Apple de gewone LCD backlight technologie gaat toepassen, waardoor de tablet meer neigt naar een netbook, dan naar een eReader. Bij een neiging richting de eReader zou meer sprake kunnen zijn van een innovatie in on-line (nieuws)content. Zoals Apple eerder de muziek industrie heeft veranderd met iTunes, gaat ook het gerucht dat Apple deals zou afsluiten met uitgevers om content verkocht te kunnen krijgen via een soort iTunes betaalmodel. Maar ingewijden beweren dat Jobs het verschijnsel ‘lezen’ in de loop de jaren ziet afnemen tot headlines hooguit aangevuld met een paar one-liners en daarnaast vooral video, hetgeen dus de e-Ink technologie overbodig zou maken, omdat – langdurig – lezen ‘uit’ raakt.