Geruchten Google tablet hardnekkiger

Links en rechts waren al wat geluiden te horen over de plannen die Google zou hebben om met een op Android gebaseerde tablet op de markt verschijnen. Mashable.com heeft een eerste plaatje getoond, waarschijnlijk een montage op basis van de iPad, maar wel met een stukje look&feel zoals Google haar tablet zou zien.

googletablet.jpgVolgens berichten zou topman Eric Schmidt al bevestigd hebben dat de plannen voor een tablet werkelijkheid zijn. Ook zou hardware bouwer HTC in de race zijn om de tablet te bouwen. Deze ondernemning bouwde al eerder de Nexus One, een smartphone gebaseerd op Android.

Ook zou Google van plan zijn haar GoogleBooks omgeving als eBook Store beschikbaar te stellen op de te ontwikkelen tablet. Google wil Android in veel meer apparaten laten inbouwen dan thans het geval is. Er wordt al gedacht aan Android bestuurde auto’s en Android bestuurde televisies.

Hoe Android zich als besturingssysteem gaat verhouden tot Chrome is een vraag die vele analisten bezighoudt. Velen volgen de ontwikkelingen van Apple op de voet. Het succes van de iPhone heeft vele bestaande smartphone ontwikkelaars wakker geschud. De wat ‘oudere’ ontwikkelaars als Nokia en Sony Ericsson zijn wat trager in hun bewegingen en moeten wennen aan de snelheid waarmee Apple innovaties op de markt brengt. Voorlopig is er slechts een gerucht dat ook Nokia een tablet zou ontwikkelen.